2007. szeptember 8., szombat

Milyen összefüggés van a kézimunkázás és a jó házasság között?

Elkezdtem egy kisebb munkát hardangerrel. Nagyon elfáradok, baromi kell figyelnem. Jó minőségű anyagot kell venni, mert a takácsvászon "szabálytalan" szálai között állandóan eltévedek. HHHmmmmm most jövök rá, h pár nappal ezelőtt a xszemessel is ez volt a bajom. Nem értem, h mi van velem. Reménykedem azért, h csak rááll a szemem.

A városban lévő hímzőboltokkal kapcsolatos elkeseredettségem miatt Imi nagyon együttérző. S nagyon tetszik neki is a hardanger.
Azt az 5letet kaptam, h a piacon van egy pasi, aki fonalakat árul. De nem jött össze, h kimenjek. Így Imi azt mondta, h jövő héten elmegyünk egy vidékki, ismert boltocskába, s vásárolunk. Ami azért nem a szomszédban van. Ha hozzászámolom a benzin árát, nagyon megdobja a költségeket, de ez az az eset, amikor nem számít. Jót kirándulunk.

Hihetetlen ez a pasi. Volt már máskor is arra példa, h ráérzett, h vásárlásra van ahhoz szükségem, h a bennem lévő feszültséget feloldjam. Honnan tud ilyent az én férjem? Persze tudom, h ő is élvezi ezeket a vásárlásokat. Számtalanszor volt rá példa, h megkértem, h vegyen nekem horgoláshoz, hímzéshez kellékeket. Mindig szívesen megtette. Volt olyan, h a szanatóriumban voltam, ott fogyott el a fonalam, több km-et autózott érte, s még délután vissza is hozta. Nah, igen, 24 éve házasság, az bizony 24 évet jelent abban is, h megismerjük egymást. Amikor elmúlik a lángolás, a szerelem magasztos érzésekké alakul át. Ha az ember ügyesen gazdálkodik az eszköztárával, akkor képes besegíteni ezeknek az eseményeknek, h ne elmúljanak, hanem átalakulhassanak.

Sokat gondolkozom az utóbbi időben hasonló témán. Többször hallom panaszként 2-4-6 éve élő pároktól, h együtt élés alatt/után felszállt a rózsaszín köd és már nem érzik a kapcsolat elején tapasztalható lángolást, elmúlt. Úgy fogalmazzák meg, h úgy élnek együtt, mint a testvérek.
Rettentő sokat kell tenni egy kapcsolatban azért, h ez a lángolás ne múljon el, hanem a szerelem át tudjon alakulni magasztos érzésekké, amelyek tartósak. Tapasztalható, h a lángolás max. 3 évig tart.
Azok a párok, ahol elmúlik, s nem tud átalakulni a hormonok által irányított vágy, kilépnek a kapcsolatból. Még éretlenek rá, h felismerjék, h a változások kialakulása után lehet igazán bízni a másikban. S ez a bizalom hozza magával a nő számára oly fontos biztonságérzést.
Akik nem ismerik fel ezeknek az új érzéseknek a lényegét, kilépnek a kapcsolatból. Egy másikat, újat kezdenek. Ennek az új kapcsolatnak az elején ott lesz ez az áhított érzés. De csak az elején! Hisz, ha nem vigyáznak rá, ott is elmúlik. Viszont ha közben akár a férfi, akár a nő (attól függ, kinek a problémája ez) személyiségében megérik, rájön, h a szerelem képes átalakulni, az érzéseknek nem kell elmúlniuk. Ha pedig nem arra fordítja energiáját sírdogálva, sebeit nyalogatva, h mi múlt el, és új lehetőség után néz, ahol az új szereplő képes kiváltani belőle a vágyott érzést, hanem arra törekszik, h az elkerülhetetlenül, törvényszerűen bekövetkező változást pozitívvá alakítsa, már nem azt fogja érezni, h a testvérével él, hanem egy jól működő kapcsolata lesz, egy olyan partnerrel, akivel közösen fejlődve egymás TÁRS-ává érnek.

4 megjegyzés:

Soleil írta...

Szia Ditty! Majd mutizd ám a hardangered, szerintem jól néz ki. Én nem mernék belevágni, nekem olyan bonyolultnak tűnik.
A házassággal kapcsolatban teljesen igazad van. Mi 34 éve szerettünk egymásba a férjemmel, s 27 éve vagyunk házasok:-)
Felvettelek én is a linkfalamra.

Sziget írta...

Szia Évi!
Olyan jó, amikor van ember, aki ért engem. :-)))

Köszönöm, h felvettél a linkfaladra.

Névtelen írta...

Szia!
Idetévedtem, és megfogott ez a bejegyzésed. Teljesen arról szól, ami mostanában kavarog bennem, csak eddig nem tudtam megfogalmazni. 10 éve vagyok férjnél, voltak surlódások, de mostanra érett meg bennem,hogy bármi is lesz, ő már a társam, és folyamatosan tenni kell a kapcsolatért, hogy működjön, nem a másiktól várni a boldogságot.

Sziget írta...

Örülök, h idetaláltál. S annak is nagyon, h sikerült rátalálnod, helyére tenned ezeket a nagyon fontos dolgokat. Jó érzés, ha csak annyit segíttem, h az érzéseidet már meg is tudod fogalmazni. Én hiszek abban, addig nehéz, amíg nem vagyunk képeseket kimondani szavakat, mondatokat, érzéseket, gondolatokat, mi jelent örömet, mi az, ami zavar, mitől jobb, mitől rossz, az igényeinket, vágyainkat..... Ha már sikerül, akkor a problémákat ki is tudjuk javítani.
Nézz be hozzám máskor is!